Cum sa decorezi un spatiu utilizand oglinzi

Oglinzile sunt minunate din multe puncte de vedere: pot reflecta lumina, pot crea impresia de spatiu mai mare si ofera un aspect inedit intregii incaperi, acolo unde sunt plasate. Dar pana cand sa te apuci sa agati o oglinda pe un perete, ar trebui sa ai in vedere un plan estetic.

Considera reflexia 

Este necesar sa ai in vedere obiectele din jur. Desi primul gand este sa alegi acel loc care este disponibil, de fapt important este sa tii cont de reflexia sa. Spre exemplu poti opta pentru o oglinda plasata de cealalta parte a ferestrei, pentru a avea si mai multa lumina in incapere.

Gandeste-te ca acolo unde pui o oglinda vei face si punctul central al camerei, deci scoti in evidenta un anume punct, obiect. Deci, care e locul ideal?

Amplasare

Aparte de ideea de a avea in preajma ceva placut, o oglinda are nevoie si de alte referinte estetice pentru a fi amplasata intr-un loc bun. Spre exemplu, tablourile si ce tine de arta ar trebui sa fie amplasate la nivelul ochilor; ei bine, cand vine vorba de oglinzi de perete locul, inaltimea fata de sol si de tavan sunt aspecte ce vor depinde de ceea ce doresti sa scoti in evidenta. Un plan sigur cu care nu dai gres este sa alegi un nivel central.

Marimi 

O mare majoritate se rezuma la ideea de oglinda de dimensiuni mici. De fapt, nu trebuie sa existe frica de a combina o oglinda mare cu un spatiu mai putin generos. Tocmai efectul pe care il poate avea o oglinda inseamna sa creeze ideea de spatiu mai mare, de adancime. Asadar, specialistii spun ca este tocmai bine sa introduci o oglinda intr-un spatiu, oricat de mic ar fi el. Ba chiar si spatiile inguste, spre exemplu holurile, pota fi infrumusetate prin prezenta unei oglinzi.

Nu uita de stil

Oglinzile pot fi moderne, pe stil clasic si traditionalist. Depinde si de rama pe care o folosesti. Efectul poate fi chiar amplificat, in momentul in care introduci rama aleasa. Desigur ca poti alege si varianta de oglinda fara rama, caz in care vei contura un stil usor nostalgic, vintage.

Nu in cele din urma merita amintit faptul ca partea cromatica conteaza si ea. O rama colorata poate inveseli atmosfera, poate scoate in evidenta un stil modern, o urma de nota vibranta in tonurile sobre si modeste ale unei incaperi. Cu un simt estetic pus la bataie, poti contura un cadru perfect armonios cu ceea ce iti doresti sa exprimi prin decorul ales.

Ca ultima mentiune, tine cont de faptul ca o oglinda are un puternic impact la clasa de elemente decorative. Asadar, ofera-i importanta necesara. Chiar si modul in care o atarni, cu precizia si linia corecta, reprezinta maniera prin care poti pune in evidenta aspectul incaperii per totalitate. Iar daca  vei privi partea practica, o oglinda este si necesara, tinand cont ca inainte de plecare tot timpul o privire la aspect conteaza. Este ca si cand imbini utilul cu placutul, aspectul practic cu cel estetic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.