Marturii la nunta - cum si de ce ai nevoie de ele


Traditiile sunt o identitate culturala, asadar ar trebui sa tii cont de asta inainte de a decide ca in cadrul nuntii tale sa existe sau nu elemente ce amintesc despre radacinile tale. Poate ca in timp multe dintre ele s-au schimbat sau pierdut. Dar cand vine vorba de marturii spre exemplu, acest stil este inca unul de actualitate, desi are referinte vechi, traditionale.

Povestea marturiilor de nunta aminteste de norocul de a-ti gasi perechea. Asadar, in mod special in Franta si Italia, in urma cu secole, se obisnuia ca fiecarui invitat la o nunta sa i se ofere bomboane de ciocolata si nu numai. Nu erau considerate daruri, caci erau mai degraba mici atentii. Insa in substrat aminteau de nunta ca un eveniment aducator de mare noroc asupra cuplului si prin daruirea unor deserturi se simboliza mai degraba dorinta de a impartasi cu ceilalti acelasi noroc al gasirii iubirii. 

In zilele noastre, marturiile au oarecum acelasi substrat si importanta. Poate ca mirii nu se gandesc tocmai la a impartasi norocul de a gasi dragostea cu fiecare invitat la nunta. Vor dori, pe de alta parte, sa le ofere acestora o mica amintire de la eveniment. Asadar, marturiile mai ca au ajuns sa fie de nelipsit din contextul nuntilor la ora actuala.

Tipuri de marturii si ce sa alegi 


Preferintele fiecarui cuplu de miri dicteaza si alegerea. Unii se limiteaza in functie de buget, altii tin cont numaidecat de trendurile anului. Desigur ca trebuie sa fie si o relevanta cu evenimentul in cauza. Spre exemplu, poti alege mici borcanele de miere, pentru ca viata in doi sa fie una dulce precum mierea. Poti alege un magnet de frigider daca tematica nuntii denota stilul de cuplu lipicios - o poveste a celor doi care aduce aminte de o astfel de idee.

Alte idei includ obiecte personalizate, in egala masura de utile. Ustensile de bucatarie in varianta minuscula, brichete, solnite cu mire si mireasa, o rama foto in care va trona fotografia mirilor cu invitatii, cu fiecare pe rand - te poti folosi de o astfel de idee la primirea invitatilor.

In mare parte marturiile sunt fie deserturi - bomboane, de preferat dintre cele mai sofisticate - fie obiecte decorative. Daca te intereseaza marturii de nunta 2018 vei gasi stiluri pretentioase, culori ce tin pasul cu trendurile actuale si maniere inedite de a oferi aceste mici cadouri/atentii. Spre exemplu, recipientele sunt personalizate, includ mici detalii precum decoratul cu dantela. Se adauga si etichete personalizate. 

Pe cat de multe idei sunt, pe atat de multa confuzie ar putea sa aiba mirele si mireasa. De aceea este de preferat sa primeze tematica nuntii, de la care ideea de a oferi o mica atentie sa prinda contur. Nu alegi ceva doar pentru ca asa ai auzit, ci pentru ca face parte din nunta ta, este un concept bine gandit si integrat in cadrul evenimentului: unii opteaza ca astfel de marturii sa troneze pe masa si pana la plecarea fiecarui invitat, cand isi va lua micul dar, iar  pana atunci acesta sa fie parte din decor. 

In 2018 se poarta extravaganta, se poarta eleganta, deci interpretarea acestor concepte o poti include cu succes in tipul si maniera de a oferi aceste marturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.