Cum sunt imbracati baietii pentru ziua in care vor primi Taina Botezului


Este binecunoscut faptul ca ziua botezului este mare sarbatoare. Din punct de vedere religios acest ritual inseamna trecerea la drumul credintei si impartasirea crezului catre acesta. Din punct de vedere al evenimentului in sine reprezinta prima mare petrecere a celui mic, prima sa aparitie si prezentare oficiala in societate. Este astfel de la sine inteles cata pregatire presupune si cate pretentii.

De-a lungul anilor au aparut atat de multe idei si optiuni de a stiliza costumatia unui bebelus pentru un astfel de eveniment. O regula anume nu exista. In fapt se tine cont mai degraba de idee de haine noi, ce marcheaza simbolic inceputul unei noi ere. Se tine cont de asemenea de nevoia de alb, pentru ca semnifica puritatea si insusi botezul unui suflet nevinovat. Dar pe langa aceste aspecte se tine cont de un mod de abordare cat mai personalizat.

Hainele de botez ale unui baietel

De precizat ca pana la a primi botezul nou nascutul poarta hainele oferite de parinti, adesea acestea fiind elegante, un costum sau un set casual. Insa de mai mare importanta sunt cele ce vin din partea nasilor, hainele pe care cel mic le poarta dupa botezul propriu zis. In acest sens, pentru baieti sunt alese tinute specifice, dintre optiunile ce se gasesc in comert, parte din clasa de hainute de tip costume baieti botez.

Optiunile sunt impartite in doua mari categorii, de la costumele traditionale la cele moderne. Cele traditionale sunt mai degraba potrivite unui eveniment ce continua cu aceasta tematica. Include port popular, adesea inspirat si reprezentativ pentru zona din care fac parte parintii, nasii etc. Aparte de aceasta referinta, la modul general valabil, un costum traditional pentru baieti include pantaloni albi din bumbac, camasa tip ie, un ilic, optional brau si opincute, cu sau fara clop, cu sau fara banda de tip tricolor inclusa ca accesoriu si inchidere la  gat a camasii.

Astfel de optiuni se regasesc si la botezz.ro. Costumul „Manole” din colectia lor se bazeaza pe broderie verde, in timp ce alte doua optiuni sunt in tonuri de albastru si mov, cu specifica cusatura de tiv traditional, pe negru.

In varianta de costum modern, pentru cei care doresc sa se alinieze stilului actual si tendintelor in materie de tinute si garderobe pentru baieti se poate opta pentru un set pe masura. Ramane valabila aceeasi recomandare, magazinul online www.BotezZ.ro adresandu-se publicului interesat de un astfel de stil cu o propunere sic. Este vorba de costumul denumit Orlando in colectia lor, ce include camasa bleu, sacou alb, jeans si papion. Cele 4 piese sunt de o calitate inalta, materiale bine alese si vin ca optiune in 3 variante de dimensiuni, potrivite pentru bebelusi incepand cu 0 luni si pana la 9 luni.

Nota finala

Asadar, pentru acel moment emotionant, in care baietelul nou nascut primeste taina botezului se remarca nevoia unei tinute aparte, pe masura unicitatii momentului trait. Insa preferintele sunt diferite, dupa bunul plac, astfel ca fiecare parinte si nas alege ceea ce considera mai potrivit, insa cu mentiunea ca punctul comun il reprezinta stilul elegant. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.