Ce crezi din lumea miturilor

Credem ceea ce pare oarecum rational insa in mod concret nici doctorii nu ar fi atat de convinsi de anumite aspecte. Descopera ceea ce pare a fi un mit si unde se afla explicatia:

  • Periuta electrica este mai buna decat periajul clasic, manual. De fapt se poate obtine un periaj la fel de bun si cu o periuta normala si pentru toate spatiile interdentare. Si totul tine de numai 2 minute de periaj insa conteaza sa fie unul de calitate si de urmarit orice miscare. 
  • Nu caldura este cea care ajuta in caz de durere de spate. De fapt gheata este o metoda excelenta si asta pentru ca ingheata sau cel putin reduce durerea in zona, ajutand la reconstructia de vase. 
  • Unii cred ca a consuma lapte pe timp de raceala sporeste productia de mucus. De fapt laptele nu este de evitat si asta pentru ca ajuta la pastrarea vitaminelor si mineralelor si mai mult decat atat ajuta si la mentinerea hidratarii dat fiind ca febra ne face sa transpiram si sa eliminam tot mai multa apa din organism. 
  • Somnul de 8 ore ar putea fi si el considerat un mit de vreme ce conteaza calitatea somnului. Depinde si de om insa pentru a ne reveni din oboseala chiar si un pui de somn de 20 de minute ajuta. 
  • Litri intregi de apa nu inseamna ca iti faci ritualul de hidratare complet. Unii spun ca nu tine mai mult de cantitatea de apa consumata ci de lichidele pe care le bei in sine. Asa ca aici se include si ceaiul spre exemplu, desi nu este vorba de apa pura. 
Iar cand vine vorba de micul dejun acesta nu este chiar musai sa il consumi. Pana la urma metabolismul functioneaza chiar si cand nu iei micul dejun caci de ce nu, cu totii am experimentat la un moment dat lipsa apetitului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.