Intre mit si sfat

Ceea ce credeai de fapt ca este adevarat poate fi doar un mit si tu sa nu stii inca. Nici medicii nu ar spune cu certitudine sa faci anumite lucruri. Iata ce se poate incadra intre mit si sfat:

  • Durerea de spate nu se trateaza cu caldura ci cu gheata. Un specialist american spune ca de fapt caldura intensifica durerea si inflamatia. Asadar, durerea de spate este cea care se trateaza cu totul diferit si asta pentru ca gheata este cea care amorteste zona si in plus reface vasele sanguine. 
  • Cafea nu deshidrateaza ci pentru ca este diuretic stimuleaza drumurile la toaleta. Insa nu eliminam mai multa cantitate de lichid din organism. Si cand vine vorba de cantitatea de apa ce trebuie sa o bem se crede ca nu tine de o cantitate foarte mare de apa, ce trebuie sa o fim fortat. Orice poate fi sursa de hidratare, de la ceai la cafea. 
  • Sari peste micul dejun. Nu este o gravitate in asta caci metabolismul continua sa functioneze. Insa cum trebuie sa existe un echilibru se pune mare pret pe o regularitate a meselor asa ca daca pur si simplu nu ai pofta consuma o gustare pana la pranz si reia sirul de mese. 
  • Pastila rapida pentru durerea de cap nu este un caz fericit. Mai degraba incerci sa te hidratezi mai bine si ai putea descoperi ca durerea de cap vine de fapt de la lipsa de apa. Abia mai apoi incepi cu pastilele, de regula analgezice usoare. 
  • Somnul de 8 ore este si el un mit si din acest punct de vedere se pare ca va conta calitatea in detrimentul cantitatii. Si nu e de mirare ca si dupa 8 ore de somn ajungi sa fii tot obosit. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.