Ce spun studiile despre o casnicie fericita

Sa ai o casnicie reusita este un lucru mare. Si asta nu doar pentru ca actul a unit doi oameni pentru nimic. Concret, starea de bine si de implinire ce vine de la o casnicie fericita inseamna numeroase beneficii. Din acest sir se numara si:

  • Ai sanse mai mici de a devolta depresie si boli mintale, sa cazi in pacatul vicios de a bea si de a ajunge la dependenta spre exemplu. 
  • Mai putine sanse de a dezvolta boli cronice. Si chiar si in caz de probleme de sanatate cu ajutorul suportului ce vine din partea partenerului sau a familiei. 
  • Accident vascular cerebral. Studiile confirma ca in peste 64% din cazuri cel putin in randul barbatilor burlacia a fost ceea ce i-a impiedicat sa aiba parte de o viata sanatoasa, ajungand astfel la accident vascular cerebral. Nu acelasi lucru se intampla in cazul celor casatoriti. 
  • Atacul de cord este si el frecvent intalnit insa mai mult in randul celor care nu sunt casatoriti decat in raport cu cei casatoriti. 
Astfel de aspecte se observa cel mai adesea in randul barbatilor insa si femeile cunosc anumite avantaje din asta. Se pare ca pentru ele creste speranta de viata in medie cu 4 ani fata de cele care nu sunt si nu se casatoresc. 

Casnicia fericita insa este greu de obtinut. Nu este vorba numai de placerea in sine, de fericirea de a fi impreuna cu cineva ci concret de faptul ca impreuna sa razbiti peste probleme. Insa unde-s doi puterea creste spune o vorba asa ca este de la sine inteles ca in doi are sa fie mai simplu sa se treaca peste anumite probleme. 

Nu ne vom casatori doar pentru ca sprijinul celui de langa ne ajuta sa ne mentinem sanatatea la un nivel mai satisfacator. Insa cu siguranta ca vom aprecia suportul si ajutorul partenerului in caz de boala. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.