Ce greseli faci cu animalul de companie

Placerea de a detine un caine sau o pisica este de fapt o responsabilitate atat de mare incat nu iti dai seama. Sunt lucruri pe care nu le consideri importante insa pe parcurs iti dai seama de ele. Si ajungi sa faci numeroase greseli din purul fapt ca nu iti dai seama.

Cea mai comuna lista de greseli include:

  • Masa cu lapte. Desi asta pare sa fie masa ideala in viziunea noastra animalele de companie ar putea avea de asemenea intoleranta la lactate, digerand mai greu zaharul din el. Ca si reactie ulterioara se poate numara chiar si aparitia viermilor. 
  • Timpul dedicat animalului de companie conteaza si el. Cat timp tu esti plecat de acasa el are nevoie de activitate asa ca sa nu fie cu mirare cand vei gasi ceva distrus. Are nevoie de jucarii in acest timp si pana la urma trebuia sa te gandesti la atentia de care are nevoie animalul. 
  • Te plimba el pe tine? Este un prim semn ca nu este dresat si partea proasta este ca ai nevoie de forta pentru a tine pasul. Invata cainele sa iti stea la picior si sa nu plece inaintea ta. 
  • Deparazitarea este si ea importanta, parte din procesul de ingrijire si mai ales parte din programul de sanatate. Tine cont de faptul ca in lipsa acestei metode de ingrijire cainele sau pisica poate dezvolta viermi si alte complicatii, devine un risc pentru sanatate si nu este deloc indicat mai ales prezenta unui copil in preajma acestui animal. 
  • Daca detii un animal de companie femela tine cont ca aceasta sa nu iti faca pui daca dorinta ta nu este asta. Mai ales cand nu sunt nici de rasa si nu vei avea ce sa faci cu ei caci nu prea sunt interesati de achizitie de acest gen iti pui moralitatea la indoiala despre ce anume vei ajunge sa faci cu ei. 
Si greselile continua si cu ceea ce inseamna hrana si apa necesara animalului de companie. Chiar si educat sa fie tot va face mizerie, tot va avea nevoie de atentie. Echilibreaza situatia pentru a te considera un stapan de animal fericit, cu un animal sanatos. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.