Ziua pacalelilor de la inceputuri la farse moderne si superstitii

Toata lumea la propriu si la figurat stie ca 1 aprilie este ziua marcanta pentru ziua glumelor. Nu se cunosc prea multe detalii despre cum a aparut o astfel de traditie astfel ca imbratisam cu drag ceea ce este menit sa ne aduca zambetul pe buze. Unii spun ca ar fi vorba de perioada domniei lui Constantin cel Mare cand un grup de bufoni i-au reprosat ca ar putea conduce mai bine. Imparatul s-a amuzat copios, ba chiar l-a lasat pe unul dintre ei sa incerce o astfel de aventura pentru o zi.

Dincolo de a face farse si de a fi la randul tau pacalit multi cred ca aceasta zi se coreleaza de asemenea cu superstitii care te-au putea urmari tot anul. Unii cred spre exemplu ca orice farsa se face pana la pranz pentru a nu fi un ghinionist ulterior. Inca se practica in Marea Britanie. Sau poate totul din motive logice si practice, de a incepe ziua cu zambete insa a continua cu munca si cele necesare.

Altii cred ca tocmai daca nu respecta traditia de a face o farsa vor fi urmariti de ghinion pentru ca se impotrivesc firii. Cel mai amuzant este insa sa crezi in idei de genul: barbatii care sunt farsuiti de o femeie frumoasa va avea o frumoasa legatura cu ea, fie de prietenie, fie chiar de iubire. Saracele urate nu au sanse nici acum.

Una peste alta cert este ca de-a lungul timpului traditia s-a respectat si nu numai la nivelul oamenilor de rand. Intreaga lume are propriul stil. Si din randul celor mai memorabile farse se numara si stirea din anii 50 cand se spunea ca turnul din Pisa s-a prabusit. Sau cand in Noua Zeelanda se anunta ca se interzic telefoanele mobile. Farsa chiar a prins la public pentru ca numerosi telespectatori au ripostat si au sunat alarmati pentru a-si sustine ideea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.