MindMaze- ochelarii Google vin in ajutorul persoanelor care au suferit un atac cerebral

Accidentul vascular cerebral mai este cunoscut si sub denumirea de apoplexie sau sub denumirea mai simpla de atac. AVC-ul este produs de o reducere a fluxului sanguin cu durata de cateva secunde pana la cateva minute.

In functie de gravitatea accidentului si de partea pe care se produce, pacientul poate sa ramana sau nu cu dizabilitati fizice sau psihice, fiind vorba despre paralizii, tulburari de intelegere si exprimare a limbajului, tulburari de vedere, dureri, neputinta de a se hrani si a mesteca, stari de confuzie, amnezie si tulburari emotionale.

Creierul are insa o capacitate mare de refacere, unele arii nervoase putand sa preia cu succes functiile zonei din creier afectata de accidentul vascular cerebral. De aceea este important ca reabilitarea dupa AVC sa fie inceputa cat mai curand posibil, bineinteles daca starea pacientului permite acest lucru. Statisticile demonstreaza ca aproape 15 milioane de persoane sufera, anual, un atac cerebral.
MindMaze poate ajuta pacientii care au suferit un atac cerebral sa-si recastige functiile motorii ale creierului.

O camera sensibila la miscari poate proiecta actiunile pe care pacientul suferind doreste sa le faca. Datorita celor 32 de electroliti plasati in creierul pacientului, acesta poate actiona asupra bratului sau „virtual” pentru a ridica un pahar cu apa sau, de ce nu, de a lovi cu piciorul tot „virtual”.

Inventatorul Tej Tadi, din Elvetia, cu varsta de 34 de ani, sustine ca ochelarii virtuali, impreuna cu exercitiile de software, pot ajuta pacientii care au suferit un atac cerebral in recastigarea functiilor motorii mult mai repede decat prin terapia fizica traditionala.

Tadi si-a castigat licenta in inginerie electronica si este posesorul unui doctorat in neurostiinta, pe care l-a obtinut intr-o scoala din Elvetia in Lausanne.

Exercitiile „pacalesc” creierul pacientului in detrimentul activarii neuronilor sau a unor arii care pot prelua functiile celor care au fost grav afectate. Inventatorul spune ca, in urma unuii experiment dintr-o clinica, cu 20 de persoane volntare in acest studiu, functiile motorii ale pacientilor au fost imbunatatite cu 35% in urma utilizarii echipamentului timp de 3 saptamani, cu 2 ore jumatate in fiecare zi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.