Ar putea fi internetul viitorul modei?

Tehnologiile care pot fi „purtate” au fost pana in prezent dominate de ceasurile inteligente care urmaresc viteza, locatia si monitorizeaza corpul in ideea de a incerca o imbunatatire a sanatatii acestuia. In felul acesta, designerii de moda exploateaza acum potentialul de senzori si conexiunile la internet pentru a crea haine si accesorii, care in general sunt frumoase si interesante, insa de acum vor deveni si destepte.

Matt Drinkwater, profesor la Colegiul de Moda din Londra si seful agentiei de moda Innovation Agency, numeste rochia Tinker Bell ca fiind un nou mod de a purta tehnologia. Acesta isi inchipuie o rochie sclipitoare, dar nu datorita paietelor sau a altor materiale, ci a ledurilor, care sunt incorporate in rochie. Fiind creata ca un omagiu adusa povestii lui Peter Pan, rochia este fabricata din materiale de fibra optica care sunt luminate de leduri in intuneric.

Creatorul acestei rochii isi doreste ca acest tip de rochie sa devina ceva normal pe podiumurile din timpul saptamanilor modei internationale, precum si pe covorul rosu in timpul premierii celebritatilor, dar sustine ca acest lucru este inca departe si ca necesita inca multa munca.

Rochia iPhone a lui Elie Tahari, prezentata la New York Fashion Week in luna septembrie a anului 2014, a fost o piesa absolut socanta. Acesta declara ca, in acest moment, suntem in asteptarea modei „conectate”. Aproape toate piesele de imbracaminte care vor fi conectate, se afla in dezvoltare pozitiva.


Cu toate acestea, exista cateva piese vestimentare britanice care incep sa se evidentieze. Lauren Bowker a creat materiale care isi schimba culoarea in functie de anumiti senzori, creand o rochie care interpreteaza emotiile umane prin citirea undelor creierului. De asemenea, aceasta a creat o rochie din 4000 de pietre pretioase care citesc activitatea cerebrala, infatisand diferite culori in functie de procesul de gandire a purtatorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.