Ce trebuie sa stii despre vopsele

Alegerea unei vopsele atat de interior cat si de exterior conteaza sa se aleaga din sirul de tipuri calitative. Asta iti asigura pana la urma posibilitatea de a te bucura de imaginea casei pe termen lung, de a avea un design interesant si mai mult decat atat de a imprima un stil dorit in imaginea casei. Insa alegerea in sine nu tine numai de culoare asa ca descopera tot ceea ce trebuie sa stii despre vopsele si tencuiala decorativa.

Vopseaua de exterior


Chiar si cand nu esti un expert in ceea ce inseamna un astfel de domeniu tine cont de faptul ca o vopsea de exterior este cea care se supune unor conditii climatice. Asadar, ai nevoie de una rezistenta cat sa infrunte pe termen lung modul in care apa, soarele si asa mai departe afecteaza suprafetele.

In alte cazuri se tine cont de asemenea de ceea ce tine de nevoia de a proteja totul de murdarie si de umezeala, care la randul sau inseamna posibilitatea de a dezvolta mucegai, igrasie, afectand calitatea peretilor. Exista vopsele speciale si in acest sens.

Vopseaua de interior 


La acest capitol se pune mai mult accent pe ceea ce tine de vopsea lavabila sau chiar si superlavabila, dupa caz - spre exemplu in zona de bucatarie cu cel mai mare risc de a se murdari peretii iti vei dori sa optezi pentru o vopsea super lavabila. Tot aici ai sansa de a alege spre exemplu tencuiala de cuart cu si pentru un efect pictural a intregului spatiu.

Exista numeroase optiuni asa ca te vei intreba cum faci diferenta. Exista anumite criterii de luat in seama, printre care suportul pe care se aplica vopseala, de la lemn la metal si asa mai departe. Ai nevoie de aderenta chiar daca pentru un efect placut vei da cate doua straturi. Conteaza de asemenea ce anume faci in acea incapere, care este scopul pentru ca de la caz la caz pentru ca bucataria si  baia spre exemplu au umiditate ridicata, in timp ce acest lucru se echilibreaza in zonele de camere, de living de asemenea.

Specialistii spun ca pentru living se poate merge pe ideea de vopsea superlavabila, de la alb la orice tip de culoare, in timp ce pentru hol se poate alege ceva deosebit precum tencuiala de cuart colorat. Nu uita insa de dimensiunea camerei si de modul in care poti sa creezi efecte deosebite in imaginea casei.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.