Afla secretele unei relatii de lunga durata

Un studiu recent arata ca prietenia este secretul unei relatii de lunga durata, cercetatorii descoperind ca relatia de prietenie aduce intr-o relatie de iubire loialitate, mai multa dragoste si satisfactie sexuala
Relatiile de lunga durata, stabile sau cele care dureaza vesnic vin la pachet cu doua mari secrete: bunatatea si generozitatea.

De altfel, secretele unei relatii reusite, secrete pe care toti le cunoastem, dar putini dintre noi le aplicam atunci cand suntem intr-o relatie. Asadar, cele zece secrete ale unei relatii de lunga durata pot fi descrise de urmatoarele:

1. Cheia unei relatii fericite este intotdeauna comunicarea. Nu este obligatoriu sa fii de acord cu ce zice sau face partenerul tau, dar nici sa va contraziceti non-stop, fiind necesar sa se gaseasca o cale de mijloc.
2.Un alt factor important al consolidarii relatiei il reprezinta impartirea responsabilitatilor legate de treburile casnice, de cresterea copiilor, dar si administrarea impreuna a banilor, indiferent de veniturile fiecaruia.
3.Spune „te iubesc” partenerului cat mai des, dar nu transforma acest sfat intr-o indatorire - uneori, gesturile sunt mai importante decat cuvintele.
4.Nu-i reprosa cu fiecare ocazie toate lucrurile care te-au deranjat la partener in trecut, ci incearca sa te concentrezi doar pe nemultumirea de fata. Nu lasa problemele sa se adune, ar trebui sa le discuti pe loc.
5.Odata cu evolutia relatiei incep sa apara si unele schimbari. Aceste schimbari sunt la tine, altele sunt la partener. Accepta schimbarile in bine si fii mai buna alaturi de persoana iubita!
6.Pastreazai legatura cu prietenii si intalneste-te cu acestia fara partenerul de viasa - este important sa ai si sa acorzi libertate, astfel incat sa ramaneti voi insiva si sa nu iti sufoci partenerul.


Psihologii mentioneaza, intr-un studiu, ca esecul unei relatii provoaca emotii negative, sentimente de insecuritate si probleme de sanatate. Ei precizeaza ca prietenia este „o caracteristica a iubirii” prin care se poate ajunge la intelegerea cauzelor care pot duce la o despartire ajutand astfel un cuplu sa evite un eventual final.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.