Despre singuratate


Uneori sa fii singur este un privilegiu. Si nu numai cand vine vorba de relatii intime ci si la nivel de amicitie. Sunt avanataje si dezavantaje caci intr-o doza de egoism uneori iti doresti pur si simplu sa fii lasat singur. Uneori te incarca cu problemele lor, alte ori intervin responsabilitati. Insa o viata in singuratate nu este una privilegiata.

In lipsa oamenilor cu care sa colaborezi, cu care sa interactionezi poti sa ajungi in pragul depresiei daca nu mai rau. Desi nu tine de o suferinta ca o boala crunta ce te macina este neimplinirea care duce pe drumul depresiei. Studiile in acest caz arata ca singuratatea poate fi plasata in randul acelor suferinte care sa aduca pana si moartea. Stiai ca:
  • Ca si sanse in randul mortalitatii singuratatea este comparata ca fumatul. Te omoara incet si sigur. La un astfel de raport este tine cont ca fumatul distruge plamanii deci singuratatea poate afecta confortul psihic insa pe o treapta egala de efect.
  • Intr-o nota comparativa cu obezitatea singuratatea aduce o gravitate dublata. Daca fiidn obez ai o serie de complicatii care afecteaza sanatatea in cazul singuratatii din nou starea ta psihica te va afecta atat de mult ca si cand ai fi obez si mai mult decat atat.
  • Singuratatea este cea care afecteaza sistemul imunitar. Te slabeste la propriu si devii predispus la probleme de sanatate de tot felul avand in vedere ca imunitatea nu te ajuta atat de mult.
  • In plan concret singuratatea poate duce la probleme de sanatate precum debutul de diabet, cu implicatii sale, boli de inima si artrita.
A fi singur nu suna atat de bine. Insa asta se poate intampla intr-un caz rar de izolare practic cand a socializa este o raritate prin natura situatiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.