Cum scapi de viciul fumatului sau cum il limitezi

Captiv in bratele viciului te trezesti constient de problema fumatului dar parca legat de maini in a face ceva. Cu atat mai greu gasesc unii posibilitatea de a scapa de fumat cu cat se vor gandi mereu la acest lucru. Fiecare are metoda sa, pentru fiecare in parte exista o alta poveste de succes insa cert este ca trebuie sa gasesti un substitut. Nu un alt viciu ci o preocupare care sa te tina departe de tentatie. Iata cateva metode care sa te ajute daca nu sa scapi de viciu cel putin sa limitezi numarul de tigari:
  • Frecventa spalarii dintilor. Conform specialistilor multi simt nevoia de a aprinde o tigara imediat dupa masa. Inlocuieste acest lucru cu un periaj ce iti va da senzatia de prospetime si care iti va lua gandul cel putin de moment de la tigari. Un efect similar poate fi cand mesteci guma sau consumi bomboane fresh. 
  • Tinand cont de faptul ca un fumator isi misca mainile des, cu peste 200 de miscari pe zi in acest sens ideea de a renunta la fumat inseamna sa gasesti altceva care sa te tina ocupat. Ar putea fi vorba de a consuma portii mici de mancare. Insa sa excluzi mitul conform caruia fostii fumatori se ingrasa bazeaza-te pe alimente sanatoase din randul fructelor si legumelor. La fel de bine poti tine pasul cu hidratarea corecta, sa bei cantitati mici si dese de apa. 
  • Limiteaza ceea ce inseamna corelarea cu o tigara. Consumul de alcool si cofeina este ceea ce tenteaza sa asociezi si o tigara aprinsa. 
Desigur ca dincolo de aceste sfaturi sta si determinarea, nevoia de a te gandi rational cat de mult conteaza pentru sanatate, modul  in care te simti si pentru buget sa renunti la tigari. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.