Romanii inca nu au educatia necesara pentru a merge la psiholog. Suntem inca in urma cu conceptul de a trata acolo unde psihicul inca nu a reusit sa treaca peste anumite aspecte. Cifrele in acest sens arata ca 68% dintre romani nu au fost niciodata la un psiholog sidesi am putea crede sunt sanatosi si nu au nevoie este mai degraba vorba de amanarea acestui pas sau mai mult decat atat de evitarea acestui fapt. Si cand asta se intampla in marea lor majoritate se rezuma la cei care se simt hartuiti la serviciu.
Conform unui studiu recent se arata ca cei care apeleaza la ajutorul unui psiholog sunt cei care au probleme fie cu neincrederea, cu ideea de a se adapta unui mediu si cu hartuirea la locul de munca. In ceea ce priveste acest aspect nu se rezuma totul la reprezentantele sexului frumos ci si la barbati si nu numai la hartuirea din punct de vedere sexual.
Desi suna ciudat si barbatii sunt cei care sufera de hartuire cand vine vorba de a excercita puterea, de a pune la punct angajatii, de a face exces de zel. Se spune ca daca doresti sa cunosti o persoana trebuie doar sa sa o pui intr-o functie de conducere caci asta va dovedi cum puterea unei functii va nimici ceea ce inseamna respectul fata de cei din jur.
Problema ce iese in evidenta o data cu aceste cazuri se refera la faptul ca in ceea ce priveste domeniul psihologiei si a terapiilor in acest sens nu exista asistenta psihologica. Cei care se confrunta cu probleme nu stiu in primul rand cui sa se adreseze de unde poate si lipsa de interes pentru a merge la psiholog. Daca in filme observam cum se contureaza relatia intre un psiholog si pacient, una de prietenie si cum a merge la psiholog inseamna mai degraba o modalitate de a gasi calea spre deschidere, de a rezolva ceea ce in interiorul tau mocneste in realitate si in Romania lucrurile sunt pe departe de asa natura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.