Si totusi...femeile sunt mai criticate decat barbatii

Indiferent de ceea ce sustine unul sau altul societatea inca este construita din stereotipuri si din concepte care ne condamna la un stil de viata rudimentar. Cel putin cand vine vorba de femei si de cum sunt ele criticate de cei din jur avem cea mai buna demonstratie a faptului ca femeile nu sunt vazute ca si egali in fata barbatilor.

Te-ai gandit cum sunt vazute femeile in momentul in care acestea isi demonstreaza lipsa calitatilor de gospodina? Desigur, pare usor rusinos si chiar mai mult decat atat tine de faptul ca este deja vazuta cu ochi rai. Ca nu face, ca se face de rusine sunt doar cateva concepte despre asta. In schimb un barbat este saracu' neinvatat de femeie. Deci, cine iese in castig?

Femeia care nu are o greutate corporala buna? Nici asta nu suna a bine de vreme ce arata ca este neglijenta chiar cu propria persoana. Nu conteaza prin ce trece sau ce probleme are, cat timp a trecut de la sarcina si asa mai departe. Pur si simplu nu sunt circumstante antenuante pentru ea. O nota comparativa cu un barbat ne arata iar diferente. El este vazut ca un "boier", tinut bine si burta bine conturata e numai semn de bunastare.

Sa trecem la atitudine si ce inseamna o expunere a unor pareri. Asta inseamna sa facme din nou diferente. In timp ce un barbat este vazut ca stapan pe sine o femeie este considerata ca fiind intepata si poate chiar prost crescuta. Una peste alta, cum s-o dai sa fie bine si-ar spune ea.

Inca traim mediocru doar ca nu admitem asta. Inca avem conceptii gresite si poate ca trebuie sa mai treaca generatii dupa generatii pentru a ajunge la egalitatea aceea despre care se tot vorbeste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.