Termostate ambientale cu fir vs. fara fir – ce alegem?



Atunci cand vine vorba despre alegerea unui termostat de ambient utilizatorii intampina probleme pentru ca nu stiu daca un model cu fir sau unul fara ar fi mai potrivit. Cea mai mare parte a acestora nu stiu nici daca exista o diferenta majora intre acestea sau singura diferenta o face prezenta sau lipsa cablului respectiv.
Pentru a lamuri aceste aspecte, dar si pentru a identifica punctele forte ale termostatelor de ambient, va invit sa cititi in continuare. Astfel, veti putea concluziona ce tip de termostat  vi se potriveste mai bine: cu fir sau fara fir.

Termostatele ambientale


Inainte de toate, haide sa lamurim cateva detalii despre functionalitatea dispozitivului. Este vorba despre aparatul cu ajutorul caruia reglam si mentinem o temperatura prestabilita in locuinta. Reprezinta in acelasi timp si o metoda ideala de a face economii, daca urmarim asta.

Care sunt aspectele ce fac diferenta intre categoriile de termostate ambientale cu fir si cele fara fir?

In cazul in care nu esti decis pentru care dintre cele doua sa optezi, trebuie sa pui in balanta avantajele pe care le prezinta fiecare in parte, dar si cerintele pe care le ai, asteptari si posibilitati.
Inainte de toate trebuie sa intelegi care este diferenta dintre acestea. Ei bine, in mare este vorba despre acelasi tip de dispozitiv, singurul lucru care le diferentiaza fiind prezenta sau lipsa cablului. Desigur, din start asta inseamna ca vor functiona dupa alte principii.
Trebuie sa ai in vedere bugetul de care dispui. Poti sa iti doresti cel mai performant model de termostat, insa trebuie sa fii si realist. Oricum, depinde foarte mult si care este locul din care cumperi dispozitivul. Daca ai gasit ceva care iti place, insa ti se pare ca pretul este destul de ridicat, trebuie sa iei in calcul si faptul ca in decursul timpului cheltuielile vor fi amortizate de economiile pe care le faci la facturi.
Multi considera termostatele ambientale cu fir mult mai rentabile ca pret. De altfel, acestea sunt intr-adevar calitative, accesibile ca pret si se pliaza nevoilor stricte ale proprietarilor. Spre exemplu, articolele pe care le gasesti pe saluscontrols.ro prezinta o rezistenta crescuta, ceea ce insemna ca pot fi utilizate fara probleme pentru ani la rand.

Iata cateva dintre asemanarile dintre termostatele cu fir si cele fara:
- 
- Dispozitivele au un design placut si modern;
- Acestea pot controla cu eficienta temperaturile din interior, ambele avand o capacitate mare de a mentine temperatura ideala in locuinta;
- Au o durata prelungita de viata, fiind realizate din materiale de calitate inalta.

Diferentele dintre acestea sunt destul de evidente. In cazul celui de-al doilea model lipsa firului ofera incaperii un aspect mai modern, mai deosebit. De asemenea, un termostat wireless ofera posibilitatea de a fi controlat si de la distanta. Asta inseamna ca poti sa modifici temperatura din casa chiar daca esti plecat la serviciu, in concediu sau in celalalt colt de lume. Ai nevoie doar de un telefon, o tableta sau un laptop si conexiune la internet. In cazul termostatului de ambient cu fir, modificarile pot fi facute numai acolo unde este amplasat dispozitivul.

Ambele tipuri de termostate si-au dovedit eficienta in casele celor ce le intrebuinteaza. Care este cel mai potrivit pentru tine, care se plieaza cel mai bine nevoilor proprii ramane sa decizi singur. Nu uita si de ceilalti factori care pot face diferenta, aspectele legate de pret si nu numai, utilitate. Cert este ca la partea de rentabilitate exista deja un plus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.