Top 5 motive pentru a-ti cumpara un termostat inteligent


Traim in era smart si asta spune tot. Orice aparat de care ne folosim zilnic are 2 variante: cea clasica si cea smart – dintre acestea, prima incepe sa fie tot mai putin utilizata. Indiferent daca este vorba despre smartphone-uri, ceasuri inteligente sau chiar aparatura electrocasnica smart, totul este digitalizat si conectat in permanenta.

Nu fac exceptie de la regula nici binecunoscutele termostate de care multi romani se folosesc pentru a obtine nivelul de confort termic dorit in locuinta. De ce ar opta, totusi, un proprietar pentru asemenea dispozitive inteligente, in detrimentul termostatelor clasice? In randurile ce urmeaza va voi oferi 5 motive care va vor lamuri pe deplin.

1. Te ajuta sa economisesti.  Cunoastem cu totii foarte bine frica de sezonul rece, mai ales cand vine vorba de facturile lunare ce ating uneori valori incredibile. Cu ajutorul unui termostat inteligent (acestea pot fi gasite chiar si online – un exemplu ar fi site-ul www.saluscontrols.ro), economisirea devine o misiune indeplinita.
Chiar daca acesta este rolul oricarui termostat – chiar si al celor clasice – variantele moderne, intelingente, ofera mult mai multe functii si posibilitati de programare, adaptand exact nevoile de consum si confort termic dupa preferintele proprietarilor. Initial investitia intr-un astfel de sistem poate sa para destul de ridicata, insa se amortizeaza rapid prin economiile considerabile facute la facturile lunare.

2. Sunt foarte usor de utilizat. Cei care considera ca asemenea sisteme inteligente ar putea fi dificile pentru persoane mai inaintate in varsta sau nefamiliarizate pe deplin cu tehnologia smart gresesc enorm.
Reiau exemplul oferit anterior – termostatele inteligente prezentate pe www.saluscontrols.ro sunt foarte usor de utilizat, au functii si programe intuitive si pot fi controlate optim de catre orice persoana, chiar si fara experienta in acest sens. Tutorialele prezente atat pentru instalare, cat si pentru setarea dispozitivelor sunt mai mult decat explicite si astfel proprietarii unui termostat inteligent nu vor avea deloc probleme in acest sens.

3. Permit reglarea temperaturilor de la distanta. Ce poate fi mai placut decat sa stii ca te asteapta o casa calduroasa atunci cand te intorci de la drum indelungat sau chiar si de la serviciu? Cu ajutorul unui termostat inteligent – cum sunt cele prezentate pe www.saluscontrols.ro – ai posibilitatea de a seta temperaturile din camerele locuintei de la distanta, prin intermediul aplicatiei dedicate si a unei conexiuni internet.

4. Poti regla individual temperaturile pentru fiecare zona de incalzire. Poate ca ai o camera pe care nu o folosesti atat de des, sau poate ca in momentul in care ajungi acasa nu ai treaba decat in baie, bucatarie si dormitor. Nu are rost sa incalzesti camerele neutilizate la fel ca si pe cele folosite mai frecvent, iar termostatele inteligente iti ofera aceasta optiune de a seta individual temperaturile pentru fiecare zona de incalzire.

5. Sunt compatibile cu orice sistem de incalzire. Indiferent daca utilizezi un boiler pentru a obtine apa calda menajera ori daca ai instalate radiatoare sau un sistem de incalzire prin pardoseala, exista termostate inteligente perfect compatibile. Unele modele suporta chiar si sisteme mixte de incalzire, spre exemplu radiatoare + incalzire in pardoseala. Pentru mai multe informatii in acest sens, va recomand acelasi site sus-numit: www.saluscontrols.ro.

Daca telefonul e smart, iar frigiderul, masina de spalat si televizorul sunt de asemenea inteligente, de ce nu ar fi si termostatele? Daca va doriti intr-adevar o casa complet inteligenta, care sa ofere confort deplin, termostatele inteligente reprezinta cu siguranta o optiune de avut in vedere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.