Mituri despre introvertiti

Majoritatea oamenilor cred ca inteleg foarte bine ce inseamna sa fii introvertit sau extrovertit. Persoanele introvertite sunt marginalizate de societate pe motivul ca acestea ar fi singuratice, nu se pot adapta la fel de bine si nu simt nevoia de a comunica cu oamenii din jurul lor, asa cum se intampla in cazul persoanelor extrovertite. Chiar din momentul copilariei, introvertitul este considerat o persoana dificila.

Introvertitii sunt timizi-Timiditatea nu are nici o legatura cu a fi un introvertit. Introvertitii nu au frica de oameni, insa nu se pot „bga in seama” fara a avea un anumit motiv. Ei nu vorbesc doar de dragul de a vorbi.

Introvertitii nu sunt foarte vorbareti- Acest lucru este total eronat. Exista si perosane extrovertite care nu vorbesc pentru ca nu au ce sa spuna. Diferenta dintre aceste doua tipuri de personalitati este ca, introvertitilor nu le place sa vorbeasca aiurea si in zadar. Insa, daca deschizi un subiect, care pentru ei este unul fascinant, nu le poti inchide gura foarte repede.

Introvertitilor nu le plac oamenii- Dimpotriva, introvertitii tin foarte mult la persoanele care le sunt alaturi si isi pot numara prietenii pe o singura mana. Daca ai norocul de a fi considerat prieten de un introvertit, probabil ca ai un aliat loial pe viata. Pentru ca odata ce le-ai castigat respectul ca fiind o persoana valoasa esti intrat.

Introvertitii sunt ciudati- Introvertitii sunt de multe ori individualisti. Ei nu urmeaza turma, ci prefera sa fie evaluati pentru deciziile proprii pe care le iau in viata lor, decizii pe care le fac dupa cum considera ca este bine, si nu dupa ce este popular sau la moda.

Nu stiu sa se distreze- De obicei, persoanele introvertite prefera sa se relaxeze acasa sau in natura, nu in locurile publice aglomerate. Introvertitii nu simt nevoia de adrenalina sau zgomot si atunci cand trebuie sa faca fata unor astfel de situatii se vor inchide in ei si vor deveni irascibili.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.