Cafeaua se pastreaza destul de bine pana la o luna daca este vorba de boabe si pana la 2 saptamani daca este vorba de cafea macinata in conditii optime. Dupa acest termen incepe deja sa isi piarda din aroma. Desigur, poate ca varianta de vid este cea mai buna pentru a preintampina orice alta problema insa nu putem cu totii aborda acest stil.
Ceramica si sticla sunt cele mai bune tipuri de recipiente pentru cafea. Si desigur, trebuie sa se completeze cu un capac corespunzator pentru a pastra aroma de cafea adevarata. Daca se pastreaza in locuri ce se expun la lumina este mai bine sa eviti vasele ce nu sunt transparente.
Nu o lasa la frigider. Desi unii cred ca astfel se evita pierderea aromei de fapt umezeala de aici ii va schimba gustul. Mai mult decat atat, se pierd uleiuri din cafea si cu alte cuvinte cafeaua are mai multe sanse de a deveni oarecum uscata, ceea ce face ca gustul sau ulterior sa nu mai fie cel potrivit.
Tocmai din aceasta idee, ca sunt atat de multe aspecte de care depinde savoarea cafelei, pentru ca se ia in considerare lumina, caldura, umiditatea, temperatura etc., unii prefera cea mai simpla varianta: cumpara cafea prajita insa sub forme de boabe. Si cu rasnita din dotare obtine cafea macinata insa pe masura ce ai nevoie de cafea macini portii cat mai mici. Asa stii ca de fiecare data cand vei dori cafea vei avea parte de ea proaspata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.