Testul bucatarilor

Ca tot este la moda acum show-ul culinar cu experiente deosebite sa incerci sa devii un bucatar mai bun este o misiune indusa privind la cei care fac delicii in farfurii. Si parca ti-ai dori sa ai si tu parte la fiecare masa de un festin.

Te recunosti ca esti de un anumit tipar in functie de cum gatesti:

  • Bucatar de casa. Cel care face totul pe repede inainte, cel care se foloseste foarte mult de cuptor cu microunde si de semipreparate. Masa este la timp, e musai, insa nu si prea consistenta sau cu gust mai ales cand nici ingredientele nu au timp sa se mixeze si sa ofere toata savoarea lor. 
  • Bucatar cu stil. Cel care indrazneste sa combine tot felul de ingrediente, cel care mizeaza pe creativitate la fiecare masa. De multe ori faci nebunii, asta este clar. Esti cel care ar gati oricand, chiar daca nu dispune de toate conditiile sau chiar de toate ingredientele; improvizezi pe drum pana la urma. 
  • Profesionistul sau cel putin cel care incearca sa fie astfel. Desi dispui pana si de aparatura pe masura, de unelte si toate cele perfectiunea nu este totul in bucatarie. Asa ca ar trebui sa treci dincolo de limite si de retete. Stii cum e, cand nu ai ai dori sa incerci si cand dispui de cele necesare nu ai inspiratie. 
  • Dornicul de gratar. Poate ca cel mai usor este sa faci gratar. Ce-i drept ai nevoie si de tot felul de unelte pentru asta. Insa nu ar strica sa inveti si tehnicile mai complicate, sa alegi sa marinezi carnea si sa mergi mai departe din a fi expert in alesul tipului de carne. 
  • Bucatar de weekend, cel care isi pune in minte sa gateasca ceva complicat ca un soi de experienta ce isi doreste sa o realizeze. Insa pana sa ajungi la etaj trebuie sa treci si pe la parter asa ca ia totul in pasi marunti.
Ce tip de bucatar esti? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.