Cele mai simple lucruri pe care nu le stii- reguli de spalare a hainelor

Si cel mai lenes om din lume va gasi o usurinta in a spala haine daca se bazeaza pe o masina automata de spalat. Nu iti trebuie stiinta sau carte prea multa sa stii sa butonezi o masinarie menita sa iti curete hainele. Insa pe cat de simplu ar putea sa sune pe atat de multe lucruri faci gresit. Ai fi poate surprins sa afli cate bacterii se afla in jurul tau si implicit in haine. Spalatul trebuie sa fie eficient!

Regulile de spalare a hainelor le vei gasi si in instructiunile cu care vine la pachet o masina de spalat. Exista acea lista de programe care sa iti arate ce este mai bine sa selectezi conform tipului de haina, de material. Insa mai mult decat atat, lucrurile aparent simple se dovedesc a fi greseli pe care le faci:


  1. Hainele pe care le bagi in masina cand aceasta are deschidere de sus trebuie sa aiba o ordine, incepand cu cele mai putin murdare si continuand cu cele foarte murdare ultimele. Nu, nu este principiul cel din urma va fi cel dintai insa sa ne gandim ca apa si detergentul vor ajunge mai intai la hainele de suprafata. 
  2. Prea mult balsam de rufe. Da, este necesar, si pentru miros si pentru ca tesaturile sa fie moi. Insa cand pui prea mult risti de fapt sa strici procesul de spalare. Asta pentru ca hainele vor capata o pelicula alunecoasa, uneori parca cleioasa si nu vor mai absorbi apa, umiditatea. Ori prosoapele nu vor mai fi eficiente din acest punct de vedere. 
  3. Prea mult detergent. Nu, nu inseamna o mai buna curatare. Pe langa faptul ca vei complica procesul de clatire este vorba de prea multa spuma care ridica la suprafata murdaria si scamele ce nu se vor elimina in cele din urma. Deci spalat ineficient. 
  4. Separa hainele cum trebuie. O haina din material supraelastic va capata scame pentru totdeauna daca se combina la spalat cu lana. Si unde mai pui ca prosoapele spre exemplu nu ar trebui combinate cu lenjeria intima. 
Reguli simple, viata complicata. Insa spalatul hainelor trebuie sa serveasca cu un scop clar si eficient. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.