Cum s-au situat leul si indicii bursieri la inceput de an, conform Equity Invest

Sfarsitul lunii ianuarie a adus o schimbare spectaculoasa in ceea ce priveste leul. Indicii bursieri au cunoscut schimbari de asemenea; conform celor de la Equity Invest, companie de brokeraj, un nume cu greutate pe piata, dintre metalele pretioase evolutia cea mai buna a fost inregistrata de aur. Citata de Business 24 parerea celor de la Equity Invest este tema unui articol interesant de citit.

Finalul lunii ianuarie a adus o diminuare a procentului de deprecierea monedei nationale

Daca in prima parte a lunii leul a fost in scadere cu aproximativ 1,6% fata de euro pe pietele financiare, apoi in ultimele 4 zile ale aceleiasi luni s-a redresat. A incheiat luna cu o scadere usoara, de 0,6%. Si toate acestea in ciuda faptul ca FED a anuntat ca va reduce inca o data stimulentele monetare. Daca in mod normal o astfel de decizie duce la o scadere a monedelor deoarece foarte multi investitori si-au retras capitalurile de pe multe piete, in cazul leului a fost opusul situatiei, asa ca leul a crescut in ultimele zile din luna trecuta. Asa cum cei de la Equity Invest spun la mijloc se poate sa fi fost interventia BNR pentru a elimina posible speculatii.

Situatia este una clara: leul a incheiat luna ianuarie cu o scadere mai mica decat se credea si in avantaj fata de alte monede care raportate la euro au inregistrat spre exemplu 2,3% scadere- cum este cazul zlotului polonez sau chiar de 5,2% in cazul forintului. Dar nu acelasi caz fericit a fost in raport cu dolarul american, acolo unde leul a inregistrat o scadere mai mare, de 2,5%.

In acelasi articol din Business 24, “Cele mai interesante evenimente economice din ianuarie: leul, aurul, indicii bursieri si Facebook”,parerea celor de la Equity Invest ne lamureste cum stam cu bursa si ne reda un scurt raport pentru si pentru Facebook, care de altfel s-a clasat mai mult decat bine, cu o crestere impresionanta la marcarea celor 10 ani de existenta.

Nu in ultimul rand se subliniaza ca asa cum s-a intamplat cu bursele din intreaga lume si cea din Bucuresti a inregistrat o scadere luna trecuta( de 1,7%), mentioneaza directorul Equity Invest.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.