Pentru cei care sunt curiosi sa stie despre procesele de productie si colectare de oua iata cateva aspecte interesante despre aceasta poveste:
- Gainile sunt tinute in spatii inchise si uneori chiar si fara spatiu suficient pentru a se putea manifesta. Scopul lor este acela de a oferi oua si atat. Asa ca mai apar si rafuieli ce se termina cu o pedeaspa crunta: li se taie ciocul. Multe dintre ele mor dupa sau in timpul acestui procedeu.
- Numai gainile sunt pastrate din sortare caci masculii nu aduc pentru ei profit. Insa nici nu sunt crescuti pentru carne asa ca sunt ucisi. Mor in jur de 6 miliarde in fiecare an.
- Gainile sunt exploatate timp de un an numai pentru oua dupa care sunt trimise la abator. Pana sa ajunga aici pentru ca nu sunt tinute in puf din pacate ajung sa moara din cauza conditiilor de transport.
- O gaina la curte te poate ferici cu ceva oua insa nu pana la 300 in fiecare an asa cum se intampla in fabrici specializate pentru asa ceva.
- La abator procesul este destul de...stresant. Pentru ca nu sunt ucisi in masa ci efectiv bagati in cazane cu apa fiarta pentru a li se indeparta penele puii si gainile sunt inca vii pana la acest proces.
Insa ceea ce servim in farfurie nici nu da de banuit ce se intampla pe drumul lung a unui pui care serveste ca sursa de oua si apoi de carne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.