Nimic nu se pierde, totul se recicleaza

In timp ce unii va din coaja fructelor un gunoi altii au in vedere ca aceasta sa fie un produs de curatat. Oricat de banal ar suna sau chiar stupid pentru unii cojile fructelor pot fi folosite. Asta chiar daca vine in opusul principiilor tale; lasa sa fie micul secret insa sa stii ca poti inlocui cu succes orice produs din casa.

Merele sunt adesea folosite cu tot cu coaja si asta numai spre binele tau. Contine nutrienti pentru cresterea masei musculare, regleaza si glicemia deci ai numai beneficii din asta. Doar ca numai din principii practice in bucatarie este folosit ras si fara coaja.

Piersicile nu sunt decojite cand se consuma pentru ca in egala masura ca si fructul in sine coaja contine vitamine. O poti folosi insa si ca exfoliant natural care iti va lasa pielea stralucitoare si fina.

Lamaia este surprinzatoare caci coaja sa pe langa faptul ca rasa este folosita adesea la aluat elibereaza o aroma ce te scapa de mirosurile neplacute. Pune un bol cu coaja cu lamaie la fiert, in cuptorul cu microunde. Sau acelasi lucru pus la fiert pe aragaz pentru a evapora aroma in bucatarie acolo unde altfel se aduna si se combina tot felul de mirosuri.

Iar cu coaja de banana, celebra coaja care te poate face sa aluneci usor, partea din interior este un nutrient si fertilizator natural pentru plante cand le vei sterge folosind restul de la fruct. Poti in acelasi stil sa iti cureti pantofii pentru extra luciu. Dar coaja de banana poate de asemenea sa vindece mai repede vanataile si sa hraneasca pielea sau calmeaza pielea dupa intepaturi de insecte.

Coaja de papaya poate si ea sa fie un bun tratament in special pentru crapaturile de la nivelul calcaielor. Trebuie sa lasata sa actioneze doar cateva minute pentru a oferi o catifelare pielii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.